EeroSippola

Kuinka paljon on riittävästi

 

Ketä kansalainen uskaltaa uskoa?

Koulutus on päivän tärkein asia - Erkkikin sen tietää.

Kun kuuntelee oppositiota, kaikki koulutusasiat ovat pielessä. Aina vain leikataan ja taas leikataan. Kehnon hallituksen takia Suomi painii koulutuksen mutasarjassa. Kilpailijamaat  karkaavat kauas eikä "opin teillä oppineita Suomessa olekaan enää suuria."

Kurjasti on hallitus homman hoitanut!

***

Hallitus on ymmärtämätön, pahantahtoinen ja koulutusvastainen. Näin toitottavat muutamien sanomalehtien kaikkitietävät kolumnistitkin. Heille ei tunnu kelpaavan mikään. Juuri äsken julkistettu, Helsinkiin perustettava taloustieteen huippuyksikkökin julistetaan samantien vain hallituksen silmänkääntötempuksi ja sumutukseksi.

Huippuyksiköstä kiittävän arvion ovat esittäneet muiden muassa taloustieteen nobelisti, Suomen Pankin pääjohtaja, useat ekonomistit, professorit ja  yritysjohtajat.  - Mutta mitä sitten!

Kaikkien asioiden asiantuntijakolumnisti tietää, että hallitus on möhlinyt ja muninut tässäkin.

***

Siis ketä tavallinen kuolevainen uskoisi.

Olisiko tässä totuuden siemen?

Helsingin Sanomat toteaa pääkirjoituksessaan 17.9.2017 mm:

"Kotimaista koulutuskeskustelua on hallinnut puute rahasta. Suomen panostukset kestävät kuitenkin hyvin vertailun. Suomi käyttää koulutukseen julkista rahaa kolmanneksi eniten OECD-maista. Rahoitusvertailussa Suomi on kärjessä tai kärkisijoilla peruskoulussa, ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakoulutuksessa.

Vertailut osoittavat, että Suomessa voidaan olla tyytyväisiä siihen, miten paljon täällä panostetaan koulutukseen. Sen sijaan panostuksesta saatavat tulokset jättävät toivomisen varaa."

***

Mitä vielä pitäisi tehdä?

 

 

 

 

 

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat