EeroSippola

Ei mitään rääpyä!

Pohojalaanen sanoo ny, notta jo on Laajasalon jahtaaminen menny räävittömäksi!

Myrsky viinilasissa.

Media taputtaa ja ilakoi, kun kirkkokansa käy toistensa kimppuun. Eroa kirkosta-porukka nauttii ja usuttaa väkeä mukaansa. Somekansa on päästänyt vihapuheensa valloilleen. Piru on irti.

***

Kuulostaa karmealta, käsittämättömän kovalta Korhosen kumppaneineen käynnistämältä kostokierrokselta.

Kamalaa, kun kristityksi ilmoittautunut, kirkon omaan väkeen kuuluva pieni porukka päästää pirun irti ja alkaa julkisuuden kautta savustaa uutta piispaa ulos virastaan.

Tämän päivän media -Suomen Kuvalehteä myöden, puhumattakaan iltapäivä- ja muista sensaatio-/roskalehdistä - taputtaa riemuiten käsiään, kun saa ryöpyttää kirkkoa ja kirkkokansaa.

Otsikot laaditaan tarkoituksella raflaaviksi, epätarkoiksi ja harhaanjohtaviksi. Esimerkiksi valtakunnan päälehti 11.1.2018 otsikoi isosti - vain muutama viikko sitten piispaksi vihityn - piispana tekemistä virheistä.

Kun nykypäivänä lehden lukijalle riittää pelkkä otsikko, johtopäätökset ovat nopeat ja varmat: "Onpa siinä meillä hulttio ja  juoppo piispana! Parissa viikossa ehtii tuhlata suuret määrät yhteisiä varojamme ja kolehtirahoja. Tommostako on kirkon touhu? Nyt nopeasti eroilmoitusta tekemään!"

***

Mikä ihmisiä riivaa? Ketä tämä järjetön pahansuopaisuus hyödyttää?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Piispa Lajasalon rötökset kuuluvat sarjaan Maan tapa. Kautta aikain ovat jollakin alueella valtaan ja asemaan päässeet henkilöt köäyttäneet asemaansa henkilökohtaiseen etuiluun.

Onneksi ajat ovat muuttuneet. Enää ei katsota sormien läpi, että vantakunnan syyttäjä tilaa väelleen opetusta veljensä yritykseltä, eikä sitäkään, että pääministeri ohjaa maasiirtourakoita sukulaisilleen.

Lahjontaan ja lashjusten ottoon sekä virka-aseman väärinkäyttöön suhtaudetaan aiempaa tiukemmin. Se on tämän hallintokurjuuden keskellä hyvää kehitystä. Vastatkoon myös piispa entisitä tekemisistään rikoslain mukaisesti. Mitä näkyvämpi on asema, sitä tiukemmat ovat säännöt. Ainakin niin pitää olla.

Käyttäjän EeroSippola kuva
Eero Sippola

Ilman muuta jokaisen on vastattava teoistaan eikä vääryyksiä saa hyväksyä.
Ei myöskään sitä voi hyväksyä, että ihminen saatetaan heppoisilla perusteilla häpeäpaaluun, ajetaan nurkkaan ja "vainotaan hengiltä".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ajojahtihan tässä haisee, jos nyt teilattavan teotkaan eivät ole ihan mallikkaimpia kaikilta osiltaan.
Kirkon suuri ongelma on mielestäni siinä, että teologisessa tiedunnassa opetetaan enää vain valeteologiaa (=teologiaa ilman metafyysistä ulottuvuutta).

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei ole yhtään räävitöntä arvostelu. Tosin kirkkokansa asian ratkaisee. Itseäni ei kiinnosta kirkkoon kuuluminen.

Käyttäjän EeroSippola kuva
Eero Sippola

Hyvä Taru, ajattelet siis näin: "Asia ei minulle kuulu, mutta on hienoa heitellä kiviä katsomosta -ja kuulua parjaajien joukkoon:"

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

En oikein ymmärrä blogistin mielensäpahoittamista. Jos piispaksi valitaan tv:n pilaohjelimasta showmies, joka on hoitanut huonosti pisneksensä ja ajautunut suht pahaan velkajamaan, kannattaa olla tarkana. Sukunimikaima Johanna on aivan oikeilla jäljillä eikä suinkaan kostokieroksella; hoitaa vain velvollisuuksiaan piispan visan vinguttamisen suhteen.
Erittäin tyylitöntä maan tavan jatkamista piispalta heti uran alkuun.

Totesi yxi kirkkoon kuulumaton.
Kiva sana tuo rääpy / ei mitään rääpyä. Tarkoittaako tuo suomeksi jotain ettei ole mitään rotia tai ei mitään "häpyä" jonkun asian käsittelemisen suhteen?

Käyttäjän EeroSippola kuva
Eero Sippola

M.J. Korhonen.
Aivan oikein ymmärsit sanan "rääpy". Se on normaalia Pohjanmaan kieltä.
***
Aivan kuin olisit itse pahoittanut mielesi - vaikka sanot, ettet kirkkoon kuulukaan - kun kritisoit showmiehen piispaksivalintaa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kiitos rääpystä!! (=;
***
Aivan oikein ymmärsit.
Pahoitin aivan itse oman mieleni ja pahoitan aina kun virkamiehet ja muut vastuulliset isoiset käyttävät valtion tai muun yhteisiön varoja holtittomasti selkeästi omaksi edukseen. Mitä se auttaa, on toinen kysymys.

Valtiosta en voi erota, kirkosta kykenin. Tuo ei estä minua seuraamasta kuinka kirkonmiehet ja -naisetki käyttelevät yhteisiä varojamme. Aikoinaan maksoin "kymmenykset" kirkollekin. Joten katson Suomen kansalaisena oikeudekseni seurata tapahtumia ja tarvittaessa ärsyyntyä holtittomuudesta, johon piispa Laajasalo ainakin on jo syylistynyt. Pitäisi tuolla tasolla ainakin kuitit osata mapittaa. Ja olla ennen muuta esikuvana meille maanmatosille.

Toimituksen poiminnat